Új szolgáltatás rendelőnkben - Kellemetlen lehelet kezelése

Új szolgáltatással bővült szakrendelésünk, ezentúl vállaljuk a kellemetlen lehelettel küszködők kivizsgálását, leheletük műszeres mérését, és változatos kezelési eljárásokat biztosítunk. A rossz lehelet (halitózis) nem tabu-téma többé, kimutatható, kezelhető!

A kutatások bebizonyították, hogy a tévhitekkel ellentétben a kellemetlen lehelet az esetek 90%-ában szájeredetű, tehát nem belgyógyászati panaszokra vezethető vissza (lásd Halitózis cikk). A szájeredetű halitózis kezelhető. A kezelés első lépéseként feltérképezzük azokat a tényezőket, amelyek hozzájárulnak a rossz lehelet képződéséhez, illetve ajánlatos felszámolni ezeket a súlyosbító tényezőket (pl. szájszárazság, ínygyulladás stb.). A második lépés a megfelelő szájhigiénia visszaállítása, kialakítása, különös tekintettel a fogközökre, a nyelvlepedék eltávolítására stb. Szükséges ezen kívül meg valamilyen erre a célra kifejlesztett, fertőtlenítő hatású szájvíz használata (lásd. TheraBreath termékcsalád).

A halitózis okozta rossz lehelet Halimeter ® -rel mérheto, kimutatható. A Halimeter ® egy olyan készülék, amely kimutatja a leheletben lévo VSC gázok koncentrációját. halimeteres mérés már a mi rendelőnkben is lehetséges. a tesztelés rendkívül egyszerű, gyors és megbízható (lásd Halimeter® cikk) .

A diagnózis felállításakor azt is megvizsgáljuk, hogy lehetnek-e egyéb okai a kellemetlen lehelet kialakulásának. Nagyon sok krónikus betegség velejárója lehet ugyanis a kellemetlen lehelet. Ilyen esetben a megfelelő szakemberhez irányíjtuk a beteget.