FELSZERELTSÉG
Felszereltségünk

Cégünk filozófiájában kiemelt szerepet foglalnak el a fejlesztések. Jelentős terheket is vállalva mindig igyekeztünk jóval az elvárható, átlagos szint fölé emelkedni. Ennek a folyamatos beruházásnak köszönhetően büszkén elmondhatjuk, hogy jelenleg a megye legjobban felszerelt rendelői közé tartozunk. Bízunk benne, hogy ezt a lendületet tovább tudjuk folytatni és szakmai ismereteink folyamatos bővítésével szolgáltatásaink szakmai színvonala mindenben megfelel az Önök elvárásainak. A teljesség igénye nélkül, íme néhány a legújabb fejlesztéseink közül.
1. Az öt székes rendelőnkben igyekszünk mindig a legkorszerűbb kezelőegységeket beszerezni, amelyek ultrahangos fogkő-eltávolítóval, száloptikás kézidarabokkal, elszívó berendezéssel stb. felszereltek.

2. Diagnodent Pen
A KAVO cég nagyszerű újdonsága, ami a diagnodent készülék továbbfejlesztett változata. Ezzel lehetőségünk nyílik nem csak a rágófelszíni, hanem a fogközökben található elváltozások mérésére is. A high-tech cariesellátás egyértelműen igényli a high-tech diagnosztikus kapacitást is, amellyel sokáig csak laborkörülmények között volt lehetôség dolgozni (elektromos caries monitor, autofluorescentia, laser fluorescentia). Mára elérhetővé vált a fogorvosi gyakorlatban is a lézer fény hatására bekövetkező fluorescentia mérése a Diagnodent nevű készülékkel, és ezzel a zománc dekalcifikációja mérhetővé, a rejtett vagy incipiens cariesek pontosan feltérképezhetővé váltak.

A készülék diagnosztikus lézersugárral világítja meg a zománc felületét, az ép és a caries által érintett területek fluorescens fényvisszaverődését pedig képes mérni, és a mérési adatokból könnyűszerrel megállapítható az, hogy mely területeken csökkent le a szervetlensó-tartalom (azaz demineralizálódott a felszín). A készülék segítségével tehát egyértelműen kijelölhetőek és elkülöníthetőek azok a területek, ahol remineralizáció kezdeményezhető, vagy kavitásalakításra és töméskészítésre van szükség, vagy éppen ellenkezőleg, a gyanús terület egészséges, és a fogfelszín integritását nem érdemes feláldozni.
A Diagnodent pen olyan új diagnosztikus eszköz, mely feltétlenül beleillik - úgyszólván nélkülözhetetlen darabja - az új felfogású, preventív szemléletű fogorvosi terápiás stratégiába. Segítségével nagymértékben csökkenthetjük a nagy kiterjedésű, sok problémával járó konzerválófogászati esetek számát.

3. Digora Optima
A digitális röntgen lényege, hogy a film helyett egy sugárra érzékeny lemezre készül a felvétel, amelyet később egy lézer scenner beolvas és számítógépen megjelenít. Előnye a gyorsaság, a lényegesen kisebb szükséges sugármennyiség (tizede a filmhez viszonyítva), könnyű tárolhatóság, könnyű és gyors feldolgozás, részletgazdag kép, tervezési modulok jelenléte stb.

4. Panorama Röntgen
Rendelőnkben a SOREDEX cég Cranex Novus típusú Digitális Panoráma Röntgenkészülékét használjuk, mely 9 mp. alatt minimális sugárterheléssel elkészíti a felvételt, amelyet egy számítógépes program segítségével értékelünk ki. A nagy felbontású, kiváló minőségű képen a legkisebb elváltozások is jól láthatóak mind a két állcsonton.A berendezés felnőtt- és gyermek (avagy, kiskoponyájú felnőtt) panoráma, valamint állkapocs-ízületi felvételezési programmal rendelkezik.

5. Easyshade VITA
Fogászati Spektrofotométer, amely a számítógépes egységhez csatlakoztatva lehetővé teszi a fogak precíz színmeghatározását. Használata kiküszöböli a szem fáradásából, a háttérvilágításból adódó gyakori szubjektív hibákat. A modern esztétikai fogászat nélkülözhetetlen eleme úgy a tömés mind a fogpótláskészítés esetében egyaránt. A páciensek közötti fertőzés megakadályozását különlegesen kialakított, egyszer használatos poliuretán fertőzésvédő-fólia biztosítja.

6. Oralkamera
Lehetővé teszi a szájüreg olyan pontjairól történő képek készítését, ahova a digitális fényképezőgépekkel nem lehet hozzáférni. Egy fogászati kezelőegységre szerelt monitoron a beteg mindenről tájékozódhat a kezelendő elváltozásoktól egészen az elért eredményig. Ezenkívül természetesen a képek számítógépen tárolhatóak, e-mailen elküldhetőek szakorvosoknak, fogtechnikusnak stb.

7. A Raypex 6 VDW
Elektronikus gyökércsatorna bemérő lehetővé teszi a gyökércsatorna hosszának pontos meghatározását. A képernyőn a gyökércsúcs utolsó egy milliméteres szakasza kinagyítva látható és hangjelenségek is figyelmeztetik az orvost a munkahossz elérésére.

8. Endo-Mate TC NSK
Gépi gyökértágító készülék előnye, hogy a gyökércsatorna gyorsabb és pontosabb megmunkálását teszi lehetővé. Kétféle üzemmódban használható, a nyomaték 5 fokozatban állítható, az automatikus irányváltás (autorevers) funkció segítségével a tű törése elkerülhető. Elektronikus gyökércsatorna bemérőhöz is csatlakoztatható, és vezeték nélküli kivitelelezése révén használata kényelmes.

9. Bilight Laseuropa
A Bilight típusú készülékek a lágylézerek legfejlettebb generációjához tartoznak. A készülék két alapvető részből áll: a beépített computer által vezérelt elektronika és a kombinált kezelőfej. A kombinált kezelőfej egy látható vörös és egy közeli infravörös lézerfényt sugárzó lézerdiódát tartalmaz. Ily módon egyrészt megnő a kezelőfej összteljesítménye, azaz csökken a kezelés időszükséglete, másrészt a látható lézerfény mintegy irányfényt ad az egyébként nem, vagy csak kevésbé látható infralézer-fényhez.

A kombinált fej további előnye, hogy optimálisan illeszkedik a felhasználás igényeihez, azaz mind a kisebb behatolási mélységű - elsősorban felületen dolgozó piros lézerfényt (pl. lábszárfekély) - mind a nagyobb behatolási mélységű infra-lézerfényt (pl. reumatológia) hasznosítani tudja. A kombinált kezelőfej minden esetben 50, 100, vagy 150 mW-os infralézert és kívánság szerint 5, 20, 30, vagy 50 mW-os piros lézert tartalmaz. A kezelőfejhez természetesen csatlakoztathatók a különböző testüregeken belüli kezelést lehetővé tévő száloptikák is: így pl. szájban, fülben, hüvelyben, stb. is megoldható a szükséges terápiás beavatkozás. A Bilight típusú készülékek lágylézer kategóriában a legmagasabb színvonalat képviselik. Segítségükkel minden lágylézeres kezelés egyszerűen, gyorsan, hatásosan végezhető.

10. Arcus Digma
Egyéni ízületi értékek bemérésére szolgáló, számítógép által vezérelt, ultrahangos regisztrációs készülék, amely az alsó állkapocs 3 dimenziós mozgásait kielemezve számolja ki az ízület egyéni értékeit. Ezen értékek figyelembe vételével alakítja ki a fogtechnikus a fogpótlás rágófelszínét Így a kialakított csücskök megfelelő helyre kerülnek nem zavarva nem akadályozva a páciens szabad ízületi mozgásait.

Miért van erre szükség?

Manapság egy új fogsor, fogpótlás kialakításánál, nagyobb hangsúlyt fektetnek az esztétikára, mint a funkcionális szemléletre. Hangsúlyozni kell, hogy a funkcionalitás és az esztétika nem válhat el egymástól. Fontos megjegyezni, hogy a felső állcsont rögzített, míg az állkapocs az állkapocsízület segítségével, rágóizmok támogatásával kapcsolódik a koponyához, létrehozva egy bonyolult 3 dimenziós rendszert. Az állkapocsmozgások minden egyénnél más és más. Fogazatunk, vagy a szánkban lévő fogpótlások, e bonyolult rendszer részei. A fog érintkezéseknek összhangba kell lennie a rágóízülettel és az azt támogató rágóizmokkal is. Ezek közül, bármelyik meghibásodása a jól működő rendszer felbomlásához vezet.

11. Halimeter
Az Interscan cég Halimeter elnevezésű készüléke az első egyszerű, kereskedelmi forgalomban is kapható berendezés, amely kifejezetten a rossz leheletet okozó illékony kénvegyületek mérésére szolgál, és amelyet klinikai körülmények között fejlesztettek ki. A készülék használatával lehetőség nyílik a kellemetlen szájszag mérésére és a mért érték ezermilliomod részre lebontott koncentrációs egységben (ppb) történő mennyiségi megjelenítésére. Az analizátor néhány év leforgása alatt a fogorvosi halitózis-kezelésben nagy elismerést vívott ki magának, és világszerte több mint 2000 fogorvos használja mind privát rendelőben mind klinikai kereteken belül, hiszen alkalmazása új távlatokat nyit a rossz lehelettel küzdő páciensek kezelésében.

12. Quicksleeper
Egy olyan új, számítógép vezérelt érzéstelenítési technológia, melyről a fogorvosok és pácienseik eddig csak álmodhattak. Ezzel a technikával egy, vagy több fog érzésteleníthető teljesen fájdalom-mentesen, azonnali hatással a szomszédos területek zsibbadása nélkül. Különösen ajánlott azoknál, akik az átlagosnál jobban félnek a fogászati kezelésektől, sőt megoldást jelent azokban az esetekben is, amikor a fogorvostól való kóros rettegés a kezelések évekig tartó halogatásához vezet, vagy a beavatkozásokat csak altatásban lehet elvégezni.

13. Smylist-Mosolytervezés
Társas érintkezéseink során, amikor beszélgetünk, vajon mi az első dolog, amit megnéznek rajtunk, vagy amit Ön megnéz másokon?
Egy esztétikus, egészséges mosoly önbizalmat és sikert ad az élet minden területén, magabiztosabbá válhatunk általa. Van egy lehetőség, amivel teljesen megváltoztathatjuk megjelenését Jöjjön el hozzánk és megtudhatja, hogyan tudunk fiatalítani arcán és személyre szólóan megtervezzük mosolyát.Ez az úgynevezett mosolytervezés, amely Amerikából, illetve Olaszországból indult nagy ívű nemzetközi útjára.

Lényege a páciens karakteréhez, személyiségéhez legharmonikusabban illő mosoly, fogszín, fogalak megtervezése és kialakítása. A túl karakteres formák lágyíthatóak , a jellegtelen mosolyt karakteresebbé válhatnak . A tervezés során figyelembe kell venni a kort, a nemet, a fogak elhelyezkedését, színét, bizonyos szögeket, az ajak íveltségét, a fogak állását és nem utolsó sorban az arc, valamint az íny harmóniáját. Nagy előny, hogy a kezelés nem véletlenszerűen történik, hanem előre tervezett és egyeztetett módon. A betegnek lehetősége van részt venni a tervezésben, több variációt megtekinteni. Közel 6000 féle mosoly közül választhat, aki ezzel a módszerrel szeretné még szebbé varázsolni a mosolyát.

14. T-Scan
A T-Scan® III a egyetlen olyan rendszer a világon, amely méri a occlusio során a fogak összeérésének sorrendjét, az egyes fogak (egyes részeire) eső harapási erőt. Ezen adatok segítségével mérhető, hogy a páciens harapása mennyire kiegyensúlyozott, melyik fogára mekkora terhelés esik. Az adatok két- vagy háromdimenziós megjelenítésben bármikor elérhetőek, a páciens kartonjához csatolhatóak. A digitális okklúzió elemzés egy egyszerű, gyors és teljesen fájdalommentes vizsgálat.

Egyszerűen rá kell harapni egy vékony, érzékelő fóliára, a többi a szoftver dolga. A szoftver jelzi az érintkezések időrendjét, és azok erősségét foganként. A kapott információkból egy dinamikus videó készül, amin végignézhető az ön harapása az elejétől a végéig, és az is, hogy pontosan mi történik közben. Ezáltal vizualizálni lehet a problémás területeket. A T-Scan® III technológia ilyenkor nemcsak a betegségek kialakulásának megelőzésében játszik óriási szerepet, hanem a sokszor igen költséges fogászati beavatkozásokkal elért eredmény megtartásában, élettartamának növelésében is.

15. Medilas Opal Diódalézer
A fogászatban a lézerek a mindennapos gyakorlat eszközeivé váltak. A lézer egy energiában gazdag fényköteg, melynek számos fajtája van. A lézer kiválóan alkalmazható a mai modern fogászat területén, eredetileg gyökér- és fogínygyulladás kezelésénél alkalmazták, de számos egyéb területen is - mint például a herpesztől a szájfekélyekig, vagy akár a fogszuvasodás kezelésénél is alkalmazzák.

A fogászati lézer a gyökérkezelés során olyan helyeket is képes elérni, amelyek a hagyományos fogorvosi eszközökkel elérhetetlenek maradnának. Kiválóan alkalmas- vékony nyálkahártya kezelésére, vérzéscsillapításra, ínyformázásra, sebészeti beavatkozások utáni seb gyulladás gyorsítására, elősegíti a hámosodást, ezáltal lerövidül a gyógyulási időszak, valamint a műtét utáni sebek azonnali sterilizálására. Jó eredményeket lehet elérni a meglazult fogak körüli ínytasakok kezelésénél, mivel alkalmazása során a hajszálvékony üvegszállal az ínytasakok beszűkülnek, és a benne lévő baktériumok elpusztulnak, és az íny az esetek döntő többségében újra feszesen tapad a fognyakra.