Digitális színmeghatározás - VITA Easyshade ®


Az VITA Easyshade® használatával kiküszöbölhetőek a szem fáradásából, az aktuális fényviszonyokból adódó gyakori, szubjektív hibák.

Mivel fogaink színe nem mindenhol azonos (pl. nyaknál sötétebb, élnél világosabb, áttetsző stb.), így a készülék segítségével a szín bemérésekor a fog több pontjáról veszünk mintát. Ilyenkor ez a fogászati berendezés (spektrofotométer) a fog felületéről visszaverődő fényt színekre bontja, majd leméri a szabvány fényforráshoz viszonyított fénymennyiséget. Ezt digitális formában rögzíti, ami alkalmas a szín osztályozási rendszerében való további használatra.

A méréskor a mérőfejet csak enyhén hozzá kell érineni a foghoz, így ez semmilyen kellemetlen érzést nem okoz. A páciensek közötti fertőzés megakadályozását különlegesen kialakított, egyszer használatos fertőzésvédő-fólia biztosítja.

A mérési eredményt egy színkulcs segítségével szabad szemmel is ellenőrizzük, majd ezt követően a tökéletes pótlás elkészítéséhez szükséges információkat megadjuk fogtechnikusunknak.

Korábban a pótlások elkészülte után gyakrabban találkoztunk olyan panaszokkal, hogy a pótlás színe nem megfelelő (túl feltűnő, elüt a többi fogtól stb.), nem a várt eredményt hozta. Az ilyen esetek további visszajárást igényeltek, melyek rohanó mindennapjainkban komoly kényelmetlenséget jelentettek a pácienseknek. Most azonban, a VITA Easyshade® használatával jelentős mértékben csökkentek az ilyen eredetű reklamációk, melyek azt mutatják, hogy a digitális színmeghatározás betegeink elégedettségére szolgál.