Silensor - horkolásgátló készülék


Általánosságban a horkolásról:

A horkolás rendkívül kellemetlen tevékenység, ezzel együtt nem egyedi probléma: 60 év felett a férfiak 60%-a, a nők 40%-a horkol. A 30 éves korosztály körében a férfiaknak csupán 10%-a, a nőknek viszont 50%-a, a horkolás előfordulása tehát az életkor előrehaladtával arányosan nő.

Bizonyos gyógyszerek (pl.: altatók) szedése, zsíros ételek ill. alkohol esti órákban történő fogyasztása nem csupán a horkolás valószínűségét növelik, de annak hangerejét is fokozzák.

A probléma:

A horkoló fél alvása kiegyensúlyozatlan, nem pihentető, amely napközben fáradtsághoz, koncentrációzavarokhoz vezet. A horkolás zavarja a házastársat, partnert is a pihenésben, mely akár párkapcsolati problémákhoz is vezethet. Ezenkívül a szívműködés és a vérkeringés zavarai is felléphetnek a horkolás következtében.

A légutak időszakos teljes elzáródása akadályozza az oxigén szabad áramlását az agyhoz. Ez alvás közben mikroébredésekhez vezet, amelyet az alvó ember nem érzékel, viszont ezek komoly egészségkárosító hatásúak:

  • szabálytalanná válik a szívműködés és a vérkeringés
  • nő a vérnyomás
  • nő a szívinfarktus veszélye
  • éjszakánként szívritmuszavarok léphetnek fel
  • depresszió, kedvetlenség, fáradságérzet lép fel.

(Időszakos légzéskimaradásban szenvedők esetében a készülék alkalmazását megelőzően szakorvosi apnoe-index mérése szükséges!)

A fenti problémák kezelésében hathatós segítséget nyújt a Silensor készülék. Maga a horkolás, mint jelenség annak a következménye, hogy a horkoló ember alsó állkapcsa a légzés során a levegő útját állja és leszűkíti azt, a levegőnek tehát egy leszűkített résen kell átpréselődnie. Mivel azonban a ki- és belélegzett levegő mennyisége változatlan, így a levegő ezen a szűk résen nagyobb sebességgel kell, hogy átpréselődjön.

Miért éppen a Silensor a legjobb megoldás a horkolás megszüntetésére?

horkolásgátló készülékA Silensor horkolásgátló hatása abban rejlik, hogy a felépítésénél fogva az alsó állkapocs mozgásterét korlátozza. A készülék maga két - a felső és az alsó állkapocsra illeszkedő, személyre szabottan elkészített - áttetsző, rugalmas anyagból készült sínből áll.

A két sínt oldalirányban egy-egy pici összekötőelem kapcsolja egymáshoz, ezáltal szorítva keretek közé az alsó állkapocs mozgását. A készülék további előnye, hogy azt az éjszakai légzéskimaradásban szenvedők is viselhetik. A legtöbb hasonló készülékkel szemben lehetővé teszi a száj nyitását és enyhe oldalmozgását is. Az esetek nagy részében azonnali a hatás. Kis százalékban kb. egy hét alatt be lehet állítani a megfelelő működést .

A készülék használata megfázás vagy nátha következtében fellépő nehézkes légzés esetén is lehetséges.
horkolás mentes alvásA készülék használatát a lefekvés előtti alkoholfogyasztás, dohányzás károsan befolyásolja.

A tapasztalatok és a tudományos kutatások azt bizonyítják, hogy a Silensor horkolásgátló csaknem minden esetben eredményes. Ezt azt jelenti, hogy a súlyos esetből közepesre, a közepesből enyhére módosítja. Az enyhébb eseteknél akár a teljes megszűnés is elérhető.

Ebből világosan látszik, hogy súlyos esetekben akár légzési apnoe fenállásakor is használható a tünetek csökkentésére, de ilyenkor mindenképpen célszerű alváscentrum szakembereinek felkeresése.Ha személyesen tenné fel a kérdéseit a horkolásáról, vagy árajánlatot szeretne a Silensor készülékről, jelentkezzen be egy ingyenes konzultációra szakértőnkhöz.bejelentkezes ingyenes konzultációra